Specialized S-Works Ares cipele

Sam Bennett sprinting

Nova S-Works Ares najbrža je Specialized cipela ikad, nudeći 7-vatno povećanje snage pedala zahvaljujući novom rasporedu zatvaranja i dizajnu bez jezika.

Ta se prednost mjeri s cipelom s "tradicionalnim" sustavom zatvaranja, navodi Specialized, dok Boa sustav na Aresu istodobno vuče žice s obje strane. Ares je nova vodeća cestovna trkačka cipela.

Estetski gledano, Ares je odmak od prethodnih modela, sa bočnim profilom koji je pomalo nalik na triatlonske cipele zahvaljujući načinu na koji se gornji dio obavija oko cipele, učinkovito oblikujući široke trake.

Fokus je drugačiji od prethodnih dizajna cipela. Specialized S-Works EXOS cipele su napravljene puno kruće, a S-Works Vent lagane za toplije vrijeme, Ares želi ponuditi „krajnju ravnotežu između neviđenog prijenosa snage i cjelodnevne udobnosti“. 

Ipak, to je respektabilno lagana cipela, par veličine 43 mase je 514g.

Specialized S-Works Ares - Top Vélo - Essai des chaussures ultimes

Postavljanje Ares brojčanika Boa ponešto se razlikuje od prethodne cipele S-Works 7, a Specialized se odlučio za verziju tehnologije koja uvlači žice s obje strane, što znači da ravnomjernije raspoređuje pritisak preko stopala.

Zajedno s Boa žicom, trake su dizajnirane za raspodjelu pritiska na daleko većem području vašeg stopala nego inače, dok dizajn nosača i vodilice od tekstilne žice također uklanjaju puno tvrdih dijelova koji mogu potencijalno iritirati tetive.

Specialized S-Works Ares Review | Best Cycling Shoes 2021

Nova cipela također dobiva dizajn "čarapa", što bi trebalo poboljšati udobnost, jer znači da se rubovi koji se preklapaju ne pritiskaju na vrh vašeg stopala dok se cipela steže.

Čarapa je izrađena od super-jakog čudesnog materijala Dyneema, koji se u posljednjih pet godina pojavio na vrhunskoj biciklističkoj opremi različitih proizvođača.

FIRST LOOK: SPECIALIZED ARES – Road Bike Action

Također, potplat Ares cipela izražen je od karbona"indeks krutosti" 15,0

Specialized completely overhauls shoe design with S-Works Ares –  VeloNews.com

Dugogodišnje značajke Body Geometry tvrtke Specialized i dalje se prenose, uključujući izdašnu potporu luka ugrađenu izravno u karbonsku pločicu, varus klin za 1,5 ° prednjeg dijela stopala koji poboljšava poravnavanje nogu i prijenos snage za većinu vozača i suptilni metatarzalni gumb na ulošku kako vam prednji dio stopala ne bi propadao pod pritiskom.

Cipele su podvrgnute testovima koji mapiraju točke pritiska na stopalo i isti pokazuje kako su pritisak rasporedili na veću površinu gornjeg dijela stopala u odnosu na klasične modele. To dokazuje da ova cipela prianja na stopala u većem postotku od ostalih, čak za 20% više i samim time stopalo zadržava stalnu poziciju u cipeli te nema gubitaka kod prijenosa snage.

Ares Innovation | Specialized.com

Na dizajn S-Works Aresa utjecale su povratne informacije profesionalnih vozača, uključujući Sam Bennetta, kojeg Specialized opisuje kao "super analitičnog".

Bennett je očito smatrao da postojeći dizajni dopuštaju previše kretanja stopala unutar cipele, stvarajući osjećaj zaostajanja u hodu papučice tijekom jakog sprinta. Situacija koja vjerojatno neće utjecati na ishod vaše klupske vožnje, ali je veoma bitna u opsjednutom svijetu profesionalnih utrka s marginalnim dobitcima.

U Specializedu tvrde, da u usporedbi s cipelama s "tradicionalnim" sustavom zatvaranja, Ares nudi povećanje snage od 7 vata na pedalama i učinit će vas 14 sekundi bržim na 10 km.

Ti brojevi potječu iz laboratorijskog testiranja, ali Specialized nije otkrio detalje protokola ispitivanja pa je teško znati koliko će oni biti značajni u stvarnom svijetu.

Specialized također tvrdi da su Ares cipele 1% brže od bilo koje cipele koju su ikad napravili. 

Ares je dostupan u četiri boje: crno-bijele, bijele, crne i crveno-crne.

Cipele su stigle i u našu ponudu - OVDJE.

Cijena im je 3.199,00kn te se prema dostupnosti veličine mogu naručiti sa Specialized-a.