Vodič za kupovinu bicikla

Kupiti novi bicikl putem interneta? Nije više neobično ovih dana! Ogroman izbor modela  i brendova  govori mu u prilog. Dobre trgovine nude na jednom mjestu biciklističku opremu, rezervne dijelove i odjeću za bicikle. Sve to danas nije problem. Bez obzira želite li kupiti brdski ili cestovni bicikl, ženski, muški  ili dječji bicikl, na internetu ćete pronaći ogroman izbor sve ove vrste. No, prodavač bi trebao znati za koju namjenu tražite bicikl, vašu visinu, plus cijena bi trebala biti dovoljno primamljiva. Tražite probnu vožnju novog bicikla unutar poslovnce i stručni savjet?  Dobrodošli, sve ćete to pronaći u Protei-Sport! Za Vas koji nemate priliku vidjeti i probati bicikl uživo, donosimo par smjernica za kupovinu bicikala online.

Specialized – Bikes, Equipment and Apparel - BIKE24

Otkrivanje onoga što želite

Vjerojatno već istražujete  online, uspoređujući modele i cijene od brenda do brenda.  Ali što ako imate pitanja koja nisu usko vezana uz specifikaciju, slobodno nam se obratite putem našeg online chat-a na web stranici, naš mail ([email protected]) ili putem telefona 01/4611222.

Pronalazak odgovarajuće veličine

Kad smo već kod chata, vjerojatno je glavno pitanje koje se tamo postavlja: "Koja je prava veličina za mene?

Specialized i Kross daju preporuku za veličinu na temelju Vaše visine, građe tijela (duljine nogu,ruku). Također, nastojimo poticati kupce da posjete našu poslovnicu ukoliko su u Zagrebu;  ako ne znaju koja im je veličina potrebna, odnosno  ako su između veličina. Na našem web shop-u također postoje tablice veličine po modelima kako bi kupcima olakšali odabir ispravne veličine.

Updated! Britain's bike shortage: why you should buy your next bike now – a  road.cc special report | road.cc

Muški ili ženski model bicikla

Muški i ženski bicikli, odnosno njihova geometrija osmišljena je zbog lakše vožnje i ljudske građe pa su samo zato tako kategorizirani. Većina žena ima kraći torzo i dulje noge dok muškarci imaju dulji torzo. Zato bicikli imaju drugačije okvire. Okviri ženskih bicikala su kraći, a gornja cijev rame je spuštena kako bi ženama bio pristupačniji.

Road Biking for Beginners | REI Co-op

Rukovanje isporukom i montažom

Koliko je potrebno da se bike složi? I hoće li vam trebati specijalizirani alati, poput moment ključa? Kako funkcionira dostava?  

Naši bicikli dolaze s napravljenim nultim servisom i spremni za vožnju. Koristimo kutije za bicikle standardne veličine, koje od kupca zahtijevaju, kada bicikli izvade iz kutije, da okrenu i pričvrste volan bicikla te stave pedale. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom stavljanja pedala. Na pedalama je posebno označeno koja je desna, a koja je lijeva (uz bicikl posebno dobijete i upute za stavljanje pedala). Dostavu vršimo kurirskom službom Overseas Express te je ista besplatna za sve kupljene bicikle. U pravilu, rok dostave je 3-5 radnih dana s izuzetkom otoka i Dubrovačkog područja gdje rok isporuke dijelom ovisi o dostavnoj službi i redu plovidbe. Prema zahtjevu, dostavu vršimo i GLS službom, čija je nadoplata 75kn po biciklu i posebno je zatražite telefonski ili putem e-maila.

Za sva ostala pitanja vezana za web shop, stojimo na raspolaganju na mail: [email protected] ili na telefon 01/4611222 radnim danom od 8-20h te subotom od 9-14h.