Chasing the Light- by Hrvoje Jurić

Ena, Max i Hrvoje putuju Skandinavijom s ciljem “hvatanja” polarne svjetlosti ili aurore borealis.

Čarobna "aurora borealis" ili polarna svjetlost uhvaćena u Finskoj, u blizini naselja Sonka, nedaleko od Rovaniemija

S ovim prirodnim fenomenom, koji se pojavljuje isključivo na krajnjem sjeveru zemlje i to u zimskom razdoblju, nikada nije sigurno. Važno je pratiti aktivnost sunčevih vjetrova i KP vrijednost aurore, kao i oblake jer za promatranje aurore potrebno je lijepo vrijeme.

Naš trojac na sjever se uputio automobilom koji na krovu ima šator, a mi smo se pobrinuli da Hrvoje, koji je i navikao na zimske uvjete, bude adekvatno opremljen s Northfinder opremom:

Northfinder jakna JessieUniverzalna softshell muška jakna tehničke konstrukcije pogodna za razne sportske aktivnosti na otvorenom

Northfinder flis Draven- svojom izvrsnom prozračnošću i odličnom toplinskom udobnošću super izbor je sve planinare. Ova jakna upotrebljava se kao zaseban gornji sloj u proljetnim i jesenskim uvjetima, ili kao srednji sloj ispod jakne kod upotrebe u zimskim uvjetima.

Northfinder hlače Cade - Klasične softshell troslojne hlače pružaju zaštitu od vjetra i hladnoće

“Chasing the Light” projekt, kojem sam glavni cilj stavio “hvatanje” polarne svjetlosti, došao je sam od sebe. Kao ideja vjerojatno je dugo čekao na svjetlo dana, ali s obzirom da mi je sjever Europe poznat i poprilično drag, a ovo dvoje nikad nije bilo gore, vrlo brzo sam cijeli projekt stavio na noge. U ovakvim pothvatima organizacija je sve, a logistika najbitnija." kaže H.Jurić

 

foto: Hrvoje Jurić